Appel-cranberry plaattaart

Appel-cranberry plaattaart

Gezondere versie

Bak je met me mee?

 Appel-cranberry plaattaart
Wat heb je nodig voor 12 tot 16 stukken?
  • 150 gr havermeel
  • 150 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 5 appels
  • 100 gr (gedroogde) cranberries (15 minuten weken in warm water)
  • 5 gemberbolletjes (fijngehakt + 5 el siroop)
  • 1 el (verse) tijm
  • 1 sinaasappel (geperst)
  • 100 gr vijgen (in stukjes)
  • 60 ml kokosolie
  • 2 tl bakpoeder

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Klop de eieren luchtig en voeg het havermeel, amandelmeel en bakpoeder toe. Laat de kokosolie smelten en voeg toe bij het beslag.
  • Rasp 3 appels fijn en meng dit door het beslag. Als je het beslag iets wilt zoeten kun je een lepel honing of agavesiroop toevoegen.
  • Bekleed een brownievorm met bakpapier en verdeel het mengsel.
  • Schep ondertussen de cranberries om met de vijgen, gember, gembersiroop, tijm en sinaasappelsap. Snijd de overige 2 appels in stukjes en roer deze door het cranberrymengsel en druk deze in het beslag.
  • Schep vervolgens het cranberrymengsel er over en bak de taart in het midden van de oven goudbruin in ongeveer een uurtje.

Tip 1:

Je kunt ook makkelijk zelf amandelmeel maken door 150 gr amandelen door de blender heen te halen en te vermalen tot meel. In deze versie heb ik dat ook gedaan en af en toe kom je een groter stukje amandel tegen. Geeft een heerlijke bite!

Tip 2:

Wist je dat bakpapier handelbaarder wordt als je dit nat maakt onder de koude kraan en voorzichtig uitknijpt?

Tip 3:

Serveer een stuk taart met een bolletje notenijs en je hebt een heerlijke afsluiter van je dinerparty! Succes gegarandeerd!

Facebook Comments


1 thought on “Appel-cranberry plaattaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.