Beet Wellington

Beet Wellington

In de tweede helft van 2017 hebben lief een poging gedaan om 30 dagen volledig vegetarisch te eten. Op zich is vegetarisch eten voor ons niet zo’n probleem. We eten regelmatig vlees- en visloos, maar als je jezelf een verplichting oplegt wordt het ineens wel pittiger.  Enfin, halverwege de 30 dagen stond de Beet Wellington op het menu.

Beet Wellington

Iedere keer als de bijvoorbeeld de Jumbo of de Albert Heijn een nieuw magazine uitgeeft, dan pluis ik deze van voor tot achter uit. In de “Hallo” las ik dan ook het originele recept voor de Beet Wellington. Ik heb deze receptuur iets aangepast en biet in een bladerdeegjas is verrassend goed uitgevallen!beet wellington

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 25 gr roomboter (ongezouten)
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 150 gr oesterzwammen (fijngesneden)
  • 2 el tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg (bijna ontdooid) + extra 2 el bloem
  • 4 (kleine) gegaarde bietjes
  • 1 losgeklopt ei
Hoe maak je het?
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Smelt in de koekenpan de boter en fruit de uien in 2 minuutjes glazig.
  • Voeg de oesterzwammen en 1 eetlepel tijm toe. Breng op smaak met peper.
  • Bak dit mengsel ongeveer 5 minuutjes.
  • Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.
  • Rol ondertussen de plakjes bladerdeeg iets dunner uit op een met bloem bestoven werkblad.
  • Neem 1 plak bladerdeeg in je hand. Beleg het midden met het uien-paddenstoelenmengsel. Leg hierop een (uitgelekt) bietje.
  • Rol het deeg om het bietje heen en draai de bovenkant in een krul.
  • Zet op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Herhaal deze handeling voor de overige 3 plakjes bladerdeeg.
  • Bestrijk de pakketjes met losgeklopt ei en bestrooi met de overige tijm.
  • Bak nu de Beet Wellington af in ongeveer 25 minuten.

Zelf hebben we dit gerecht als diner gegeten met een gekookt aardappeltje. Beet Wellington is ook heerlijk met rösti rondjes en haricot verts. Heb je meteen een feestelijke maaltijd!

Serveer je dit als lunchgerecht, dan is deze hoeveelheid voor 4 personen.

Facebook Comments