Bietensap, met een hoop extra’s!

Bietensap, met een hoop extra’s!

Vorige week schreef ik al dat ik dol  ben op bietjes. Toen stond de Bietjessoep met geitenkaas op het menu. Wist je dat dit soepje het ook prima doet bij etentjes? Maar dat ter zijde. Een poosje geleden had ik al eens een bietensap gedronken, maar daar werd ik niet blij van. Niet te hachelen.. Dat bleek “pure” bietensap te zijn. Dat is best wel een tikkeltje heftig.

Fruit en bietensap

Door wat fruit en komkommer toe te voegen, haal je de ergste “pit” uit de smaak en wordt deze iets zoeter. Deze variant super lekker en barst van de vitamines en mineralen. Het schijnt zo te zijn dat topsporters dol zijn op bietensap, omdat dit hun prestaties zou verbeteren. Ik vond ‘m gewoon lekker.

Wat heb je nodig voor 750 ml bietensap met extra’s?

  • 2 rauwe bieten
  • 1/2 komkommer
  • 1 appel
  • 3 peren
  • 1 limoen
  • En een slowjuicer/sapcentrifuge.

Wat ga je doen?

  • Ontdoe de appel en peren van hun klokhuis.
  • Schil de limoen.
  • Schil de bieten.
  • Doe nu alles in de slowjuicer en klaar is je sap.

 

Bietensap

Geniet ervan, maar verdeel het sapje over meerdere personen of meerdere dagen! In een afgesloten fles is het sap nog een dag of 3 houdbaar en op smaak. Wil je nu een ander sapje maken, probeer dan eens de het wortel-gember-appelsapje.

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.