Bietjessoep met geitenkaas

Bietjessoep met geitenkaas

Bietjes, ook wel krootjes genoemd, ik ben er dol op! Gewoon gekookt en daarna aangebakken met een uitje bij de piepers en een lekkere bal gehakt. Of in de risotto (dat probeerde ik laatst, smaak was goed, maar dat zag niet zo uit.. Die gaat in de herkansing dus!). Naast het feit dat bietjes lekker zijn, zijn ze ook gezond! Ze zitten barstens vol vitamines en mineralen. Wist je dat bietjes ook een bloeddruk verlagende werking hebben?

Bietjes en geitenkaas – een gouden combinatie!

Bietjes hebben een wat pittige smaak, dit in combinatie hartige en romige textuur van de geitenkaas maakt dat dit een gouden combinatie is. Ditmaal gebruikte ik de combi in de soep. Heel erg geschikt voor een gure herfst- of winterdag!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 500 g gekookte rode bietjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 5 ml balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 1 l groentebouillon
  • snufje zout en peper
  • 150 g verse geitenkaas, naturel
  • 2 tl bieslook
  • staafmixer

Hoe maak je het?

  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en de knoflook aan voor ongeveer 5 min. Voeg de bietjes, de tijm en de chilipoeder toe en bak nog 2 minuutjes op een laag vuur.
  • Schep de balsamicoazijn met de suiker erdoor. Schenk de bouillon in de pan. Kook het nog 5 minuten op een laag vuur.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Breng het op smaak met zout en peper. Schep de soep in de kommen en garneer met de geitenkaas en bieslook.

TIP

Deze soep kun je goed voorbereiden, zodat je na een stevige herfstwandeling de bietjessoep alleen nog maar even hoeft op te warmen. Door het kleurencontrast is deze soep ook een mooie blikvanger tijdens een etentje. Succes verzekerd!

 

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.