Bloemkooltaart met bieslook

Bloemkooltaart met bieslook

Sinds een poosje bestel ik regelmatig mijn boodschappen online via Picnic. Picnic opereert nog niet landelijk, maar gelukkig wel in mijn woonplaats. Je bestelt je boodschappen via de app en ze worden gratis thuisbezorgd. Het is vooral fijn dat de app mijn lijstje onthoud en ik dus gaande de week mijn boodschappenlijst kan laten aanvullen. Scheelt me heel erg veel tijd zo.

Bloemkooltaart met bieslook

Daarnaast krijg je zo nu en dan een suggestie voor je avondmaaltijd. Onlangs was dat een bloemkooltaart met bieslook. Daar heb ik een heel klein beetje mijn eigen draai aan gegeven, maar hij was bijzonder smakelijk! Zelfs de kids aten met smaak! Die gaat vaker op het menu komen!

Bloemkooltaart met bieslook

Het recept voor 4 personen:
Wat heb je nodig?
  • 1 bloemkool
  • 2 tl kerriepoeder
  • 3 fijngesneden sjalotten
  • 8 plakjes hartige taartdeeg
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • 1/2 bosje bieslook
  • olijfolie
  • siliconen taartvorm (24 cm)
  • vel bakpapier
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Fruit in een pan de fijngesnipperde sjalotten met de kerrie in een scheutje olijfolie.
  3. Schep de roosjes van 1 bloemkool er door, voeg 2 eetlepels water toe en stoof afgedekt in 5 minuutjes beetgaar. Zet daarna weg om af te koelen.
  4. Bekleed de taartvorm met een vochtig vel bakpapier. Verdeel vervolgens het hartige taartdeeg over de vorm. Prik een paar gaatjes in de bodem.
  5. Klop 3 eieren los met 100 ml melk en flink wat zout en peper.
  6. Voeg de helft van de geraspte kaas toe aan het ei/melkmengsel en meng dit door elkaar.
  7. Vul de taartvorm met de afgekoelde bloemkoolroosjes en giet het ei/melkmengsel hier over heen.
  8. Top af met de rest van de kaas en bieslook en bak de taart in 40 minuten af in de oven.

Eet smakelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.