Chocolade bananenbrood; een nieuw favoriet tussendoortje!

Chocolade bananenbrood; een nieuw favoriet tussendoortje!

Op onze de fruitschaal liggen bijna altijd bananen. De rest van het fruit wil nog wel eens verschillen, maar hier In Esther’s Keuken zijn we dol op bananen. Een bron van energie, wat manlief voor of na het sporten dan ook weer fijn vindt. En zijn de bananen niet meer “eetbaar”, dan doen ze het uitstekend in bananenijs, een smoothie of een chocolade-bananenbrood. 

Bruine bananen

Onlangs was het weer zo ver: er lagen drie exemplaren met zwarte vlekken op hun jasje en al lekker gekneusd op de schaal. Hoog tijd om de keuken in te duiken! Nu zijn er verschillende varianten om een bananenbrood te maken, maar ik heb voor deze versie gekozen.

 

bananenbrood

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 tot 10 plakken?

  • 3 overrijpe bananen
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 50 ml amandelmelk

Hoe ga je het doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak 2 bananen.
  • Activeer de baking soda met de appelciderazijn. Dit gaat nu lekker bruisen.
  • Meng nu alle ingrediënten behalve de laatste banaan.
  • Bekleed een bakblik met een vochtig bakpapiertje en stort het deeg hier in.
  • Snijd nu de laatste banaan in de lengte door midden en deze bovenop het deeg. Druk lichtjes aan.
  • Bak het bananenbrood nu af voor ongeveer een uurtje. Het brood is gaar als de saté prikker relatief schoon uit het brood komt.

Variatie tip:

Je kunt voor de variatie een handje amandelen door het beslag doen. Dit geeft een extra bite. Maar het is maar net wat je zelf lekker vindt natuurlijk. Geniet ervan!

Heb je nu zin in een ander lekker zoet tussendoortje? Snuffel dan eens hier!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.