Courgetti met warmgerookte zalm en avocado

Courgetti met warmgerookte zalm en avocado

Ieder jaar rond kerst bestellen we een kilo warmgerookte zalm. Het allerlekkerste als je deze warmgerookte zalm direct gebruikt. Natuurlijk kun je de warmgerookte zalm invriezen, maar dit doet wel afbreuk aan de lekkere smaak. En ieder jaar is het weer puzzelen wat je met een kilo warmgerookte zalm kunt maken. Dit gerecht heb ik afgelopen kerst weer eens gemaakt.

Inspiratie

De inspiratie deed ik op in een recept van Uit Paulines keuken. Hier heb ik een eigen draai aangegeven en we hebben er heerlijk van gesnoept. Uiteraard kun je hier je eigen draai nog aan geven, door er bijvoorbeeld een avocadomousse door te doen in plaats van plakken avocado. De keuze is reuze en volledig aan jou!

Courgetti met warmgerookte zalm

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 100 gr warmgerookte zalm
  • 4 augurken
  • 1 grote courgette
  • 1 avocado
  • 0,5 rode ui
  • Handje zonnebloempitten
  • Handje bieslook
  • Dressing
  • 1 el zure room
  • Paar takjes bieslook
  • Paar takjes peterselie
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout
  • Klein beetje water
Hoe maak je het?
  • Snijd de courgette in dunne reepjes. Dit kan dus met de hand, maar gaat het makkelijkste met een spirelli snijder.
  • Verdeel de courgetti over 2 borden.
  • Snijd de avocado in plakjes, de augurken in blokjes en de rode ui in ringen en verdeel deze over de borden.
  • Verdeel de zalm over de courgette pasta.
  • Maak een dressing van de zure room, een kneepje citroensap en een klein scheutje water. Hak de groene kruiden en voeg dit bij de dressing. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.
  • Verdeel de dressing over de courgetti.
  • Rooster de zonnebloempitjes kort in een droge koekenpan en verdeel deze over de courgetti.
  • Garneer de salade met wat grofgehakte bieslook.
 We gaan deze courgetti binnenkort maar weer eens op menu zetten. Feestelijk eten is altijd een goed idee!
Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.