Couscous met avocado en kerriecrème

Couscous met avocado en kerriecrème

Soms kom je echte pareltjes tegen! Deze couscous kwam ik tegen in een kookboekje dat ik vond in de LIDL. En ik weet nu al dat deze ab-so-luut vaker op het menu gaat komen, want wat een toppertje!

Couscous

Deze couscous bestaat uit weinig anders dan bloemkool en broccoli. De smaak was verrassend smeuïg en hoewel de bloemkool en broccoli rauw is, heb je daar geen ‘last’ van. Dit gerecht is een bron van vitaminen, mineralen en ijzer. Had ik al gezegd toppertje?

Voorbereiding

Op zich is dit gerecht makkelijk te maken, je moet alleen de cashewnoten even een nachtje in de week zetten Daarna staat het binnen een kwartiertje op tafel.

CollageMaker_20180212_160041482[1]

Het recept voor 2 personen:

Dit heb je nodig:

  • 60 gr cashewnoten
  • 150 gr bloemkool
  • 150 gr broccoli
  • 1 tl zout
  • 2 tl appelciderazijn
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 1/2 rode chilipeper
  • 2 el kerriepoeder
  • 60 ml amandelmelk
  • 1/2 avocado
  • 1 tl citroensap
  • 2 el tuinkers

Zo maak je het:

  • Laat de cashewnoten een nacht weken in ruim water.
  • Snijd de volgende dag de bloemkool en broccoli in roosjes. Pureer deze in de keukenmachine samen met 1/2 tl zout, de appelciderazijn en 1 el olijfolie. Het geheel moet er rijstachtig uitzien.
  • Giet de cashewnoten af. Snijd de 1/2 chilipeper doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Doe de cashewnoten en chilipeper samen met kerriepoeder, amandelmelk, rest van het zout en olijfolie in de keukenmachine of blender en pureer tot een gladde crème.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap.
  • Maak nu je bord op met behulp van een serveerring. Vul de serveerring met couscous, druk goed aan. Verwijder nu de serveerring en leg daarop de avocado. Daarop een flinke toef kerriecrème en garneer het geheel met tuinkers.

GENIET!!

Facebook Comments


1 thought on “Couscous met avocado en kerriecrème”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.