Cranberry muffins

Cranberry muffins

Cranberry muffins zijn een logisch vervolg op de Cake met cranberries die ik eind december maakte voor mijn collega’s. Dit omdat ons werk van Diemen naar Den Haag zou verhuizen per 1 januari 2017. Een mooie gelegenheid dus om de laatste werkdag in Diemen te vieren met een lekker hapje.

Cranberry muffins

Manlief was alleen not amused dat hij nu geen stukje meer had, dus ik ben een paar dagen later maar weer in de weer gegaan voor een soortgelijk receptje. Dit keer werden het muffins met ietsje meer suiker.

Dessert

Deze muffins lenen zich ook perfect als feestelijke afsluiter bij een diner. Een bolletje slagroomijs of walnotenijs bij een lauwwarme muffin en je steelt de show bij je diner!

Hier komt de cranberry muffin ook regelmatig voorbij. Een guilty pleasure..

Cranberry muffins

Het recept:

Wat heb je nodig voor 12 muffins?
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • 150 gr palmsuiker
  • 250 gr gezouten roomboter (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el limoensap
  • 250 gr verse cranberries
Hoe maak je het?
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng eieren, suiker, citroensap en vanille extract in een kom en mix het geheel een paar minuten op de hoogste stand. Het mengsel neemt in volume flink toe.
  • Schep vervolgens voorzichtig de meel door het mengsel en schep daarna de gesmolten boter er door.
  • Als laatste meng je de cranberries er door.
  • Verdeel het beslag in een siliconen muffinvorm. Uit dit beslag haal je zo’n 12 muffins.
  • Bak de muffins in 35 minuten af in de oven.
  • Even een paar minuutjes laten afkoelen voor je ze uit de vorm verwijderd.

Geniet er van! Deze muffins kun je overigens ook prima invriezen!

Serveer bij een etentje de muffins met een bolletje ijs en je hebt een verrassend dessert!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.