Fruitcake! Met peren, banaan en walnoten.

Fruitcake! Met peren, banaan en walnoten.

Een nieuwe week: nieuwe ronde met nieuwe kansen! Poging ontelbaar om weer wat gezonder te eten en wat kilootjes kwijt te spelen… Voor de lunch maakte ik een Fruitcake! Met peren, banaan en walnoten.

Gezonde toer

Al ruim 10 jaar worstel ik met mijn gewicht. Het ene moment heb ik daar meer moeite mee dan het andere. De laatste maanden ben ik er echt wel (weer) klaar mee, maar ik wil het lekkere eten en drinken ook niet echt opgeven.. Dilemma hoor.. Er zijn zoveel lifestyles waar ik me wel in kan vinden, maar geen enkele voor 100%. Dus ik ga op zoek naar wat mij past en wat ik vol kan houden. En in mijn gezonde toer neem ik je zo nu en dan mee.

Fruitcake!

In een van mijn vele kookboeken kwam ik een lekker recept tegen voor een fruitcake. Hier heb ik mijn eigen draai aangegeven en ‘m helemaal vegan gemaakt. De cake is genoeg voor zo’n 6 tot 8 stukken. Eet ‘m niet in één keer op, want dan krijg je aardig wat calorietjes binnen. Maar zo nu en dan is dit een heerlijk alternatief voor je boterham of smoothie.

Het recept voor 8 stukken:

Dit heb je nodig:

  • 3 geschilde peren
  • 1 banaan
  • 125 gr walnoten
  • 100 gr boekweitmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 3 el agavesiroop
  • 3 el kokosolie

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een cakeblik met een vochtig gemaakt bakpapiertje.                                           (ik gebruikte een cakeblik van 30 cm)
  • Vermaal 100 gram van de walnoten in de keukenmachine tot er een grof meel ontstaat. Doe het meel alvast bij het boekweitmeel in de kom.
  • In de keukenmachine pureer je nu de peer en banaan tot er een moes ontstaat.
  • Meng de baking soda met de appelciderazijn. Het gaat nu bruisen. Dit zorgt er voor dat je cake zo heerlijk luchtig wordt
  • Meng nu het meel, gesmolten kokosolie, agavesiroop, fruitmoes goed door elkaar. Giet het mengsel in het cakeblik.
  • Garneer de cake met de overgebleven walnoten en bak voor ongeveer 40 minuten af in het midden van de oven.
Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.