Gebakken rijst met spek en ei

Gebakken rijst met spek en ei

Een tijdje geleden hadden lief en ik het plan om iedere week uit een ander kookboek te koken. Leuk idee, want inmiddels heb ik een aardige verzameling kookboeken. Het is maar liefst drie weken goed gegaan en toen kwam helaas de klad er in. Maar dit was week 2: gebakken rijst met spek en ei uit de Delicious – Lekker koken deel 2. 

Azië

We hadden gekozen voor de gebakken rijst met spek en ei omdat er een Aziatische twist aan zit. We zaten een aantal weken voor vertrek naar Thailand, dus we vonden dat wel gepast. Uiteraard heb ik er wel een eigen draai gegeven aan de uitwerking van het recept. En dat was zeker voor herhaling vatbaar!

gebakken rijst met ei en spek

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 3 el olijfolie
  • 150 gr cocktailgarnalen
  • 150 gr shii take paddenstoelen
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el gemberpoeder
  • 1/2 rode peper (fijn gehakt)
  • 120 gr diepvries erwtjes
  • 150 gr paella rijst
  • 3 bosuitjes
  • sojasaus
  • 4 kwarteleitjes
Hoe maak je het?
  • Kook de paella rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 1 eetlepel olie in de wok, bestrooi de garnalen met wat zout en peper en roerbak ze tot ze bijna gaar zijn.
  • Schep de garnalen er uit en zet opzij.
  • Verhit wederom 1 eetlepel olie in de wok en voeg de paddenstoelen, spek , (in reepjes gesneden), shiitakes (eveneens gesneden), knoflook, gemberpoeder en rode peper toe. Roerbak tot de spek knapperig is en het geheel lekker pittig ruikt.
  • Voeg de garnalen met de doperwten en de rijst toe en roerbak alles tot het heet is.
  • Schep de bosui en sojasaus er doorheen en zet even apart (van het vuur af). De smaken trekken nu goed in.
  • Verhit de laatste eetlepel olie in de koekenpan en bak de kwarteleitjes tot het eiwit ondoorschijnend is.
  • Serveer eventueel met extra sojasaus en/of chilisaus.

Eet smakelijk!

 

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.