Gezonde leeuwen!

Gezonde leeuwen!
Manlief appt net of ik wat snickers, lions etc mee kan nemen van het winkelcentrum. Uhm… waar komt die craving opeens vandaan? Nu ben ik zelf gek op gepofte rijst met chocolade. En als ik dan toch een chocolade snoepreep zou moeten kopen bij de benzinepomp dan is dat wel een lion…

Alternatief

Dat kan gezonder en daarbij reageert mijn lichaam niet zo heel goed op al die bewerkte suikers. De ‘Gezonde Leeuwen’ zijn dan een prima alternatief! Supermakkelijk om te maken en uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook kinderen ze heerlijk vinden. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. CollageMaker_20180212_215756076[1]
 Zelf maak ik ze meestal zo:
Dit heb je nodig voor 16 stukken:
  • Brownievorm
  • Vel bakpapier
  • 6 rijstwafels
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ahornsiroop (of honing)
  • 60 gram havermout
  • 80 gram gemengde noten (grof gehakt)
  • 1 reep pure chocolade
Zo maak je het:
  • Verwarm de pindakaas en ahornsiroop ongeveer een minuutje in de magnetron. Roer goed door.
  • Verkruimel de rijstwafels en meng hier de havermout en noten door heen.
  • Giet vervolgens het pindakaas ahornsiroop mengel er goed door.
  • Laat de chocolade smelten (au-bain-marie) en roer de gesmolten chocolade door het rijstwafel mengsel.
  • Bekleed de brownievorm met een vel bakpapier
  • Vul de vorm met het rijstwafelmengsel en druk dit goed aan.
  • Zet vervolgens in de koelkast en laat dit opstijven voor een klein uurtje.
  • Snijd vervolgens aan in 16 stukken en serveer de Gezonde Leeuwen bij een lekker kopje thee of koffie!
Easy peasy toch? Enjoy!
Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.