Pizza, maar dan anders! Met groene groente en wat mozzarella!

Pizza, maar dan anders! Met groene groente en wat mozzarella!

Bij pizza denk je vaak aan tomatensaus en heel veel kaas. Niet perse aan een pizza waar de groene groentes een hoofdrol spelen. Daar hoop ik dan nu verandering in te brengen! Zelf ben ik dol op pizza, maar dan wel de zelfgemaakte variant. Ik vind het gewoon prettig om te weten wat er exact in en op m’n pizza zit.

Groene groente

Deze keer heb ik gekozen voor een groene topping, omdat de lente is begonnen en de natuur ook langzaam weer groen aan het worden is. Heerlijk. Ik associeer het met zon en lekker buiten leven. Heb je nu zin in een andere pizza? Probeer dan eens deze pizza met witlof!

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen? (1 plaatpizza)

  • 400 gram pizzadeeg (bijvoorbeeld Tante Fanny)
  • 125 gram sugar snaps
  • 75 gram groene aspergetips
  • 100 gram courgette (in plakken)
  • 75 gram tuinerwten
  • 125 gram mozzarella
  • 3 el crème fraiche
  • handje rucola
  • Italiaanse kruiden

Hoe ga je het doen?

  • Verwarm de oven voor (zie voor het aantal graden de aanwijzingen van het pizzadeeg)
  • Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd er vervolgens met de kaasschaaf plakken vanaf (in de lengte)
  • Gril de courgette in de grillpan, totdat deze een mooi kleurtje heeft.
  • Blancheer de Sugar snaps en tuinerwten voor 3 minuten
  • Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de crème fraiche en strooi daarna de Italiaanse kruiden er over heen.
  • Verdeel de gegrilde plakken courgette over het pizzadeeg.
  • Daarna verdeel je de geblancheerde Sugar snaps en tuinerwten over het deeg.
  • Dan strooi je de aspergetips over het deeg uit.
  • En als finishing touch scheur je de mozzarella in stukken en verstop je deze een beetje tussen de groente.
  • Bak vervolgens de pizza af in de oven volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer met een handje rucola.

Eet smakelijk!

groene pizza

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.