Mango-appel droom

Mango-appel droom

Mango is het fruit dat – samen met ananas – bijna een instant zomergevoel bij mij oproept. Vooral manlief is dol op de mango, hij was dan ook blij dat ik de Mango – appel droom ging maken (en opnieuw ging maken).  Mango is het meest gegeten fruit ter wereld en vanwege de import is deze dan ook het hele jaar in Nederland te krijgen. mango appeldroom

Mango custard

In gebak mag ik graag van mango custard gebruiken, zo vind je deze ook terug in de Taart! Met cranberries, appel, peer en vijgen. Deze variant is minder werk om te maken dan de originele custard saus. En omdat deze gezoet is door de mango, maak ik mezelf wijs dat mijn variant ook wat gezonder is..

Goed, deze mango custard is de basis voor de mango-appel droom. Heerlijke frisse mini taartjes die je zonder schuldgevoel bij de thee of koffie kunt serveren. En doordat deze taartjes zo fris zijn, zijn ze ook niet zo zwaar op de maag en dat past dan weer prima bij een mooie lente- of zomerdag.

Wat heb je nodig voor 12 taartjes?

Voor de bodem:

  • 80 ml kokosolie
  • 80 gr amandelmeel
  • 160 gr havermout
  • 2 eieren
  • 5 el agavesiroop
  • 1,5 el amandelmelk

Voor de custard:

  • 100 gram gepureerde mango
  • 1 eierdooier
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje zout

Voor de topping:

  • 1/2 appel in hele dunne plakjes gesneden
  • sap van 1/2 sinaasappel en 1/2 limoen

Hoe gaan we het maken?

De bodem:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  • Smelt vervolgens de kokosolie.
  • Klop de eieren los met de kokosolie en voeg de rest van de ingrediënten toe voor de bodem. Het wordt een kruimelig en plakkerig deeg.
  • Nu  begint the fun part: Bekleed de siliconen muffinvorm met het deeg. (let op! Gebruik je deze voor de eerste keer, vet ‘m dan even goed in! Na het eerste gebruik hoeft dit niet meer.) Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is en de randen bekleed zijn met het deeg. Het is even een werkje ,maar ik beloof je dat dit het waard is! Een vochtige theelepel gebruiken om het deeg aan te drukken wil wel helpen.
  • Daarna mag de bodem voor 10 tot 12 minuutjes in de voorverwarmde oven. Houdt de tijd even in de gaten. Als de bodem er goudbruin en krokant uit ziet, dan is het goed en mag deze uit de oven om af te koelen.

De custard:

  • Warm de gepureerde mango, met een eidooier, vanille aroma en snuf zout op in een steelpannetje.
  • Roer goed door, zodat e.e.a. goed in de mangopuree wordt opgenomen. Zorg ervoor dat de puree niet gaat koken.
  • Na 5 minuten zet je het vuur af en haal de steelpan van de warmtebron.

De topping:

Leg de dunne plakken appel in het sinaasappelsap/limoenmengsel. Het mengsel zorgt er voor dat je appel niet verkleurd en zorgt ook voor de heerlijk frisse smaak.

Bijna klaar:
  • Verdeel nu de custard over de 12 afgebakken taartvormpjes. Houd een klein beetje over, om de bovenkant straks mee te bestrijken.
  • Maak nu roosjes van de appelplakjes en zet deze in de mangocustard vast. Herhaal dit totdat je alle 12 vormpjes hebt gevuld.
  • Bestrijk bovenkant van de appelroosjes met het restant van de mangocustard en bak nog even af in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 15-20 minuutjes.

En nu heerlijk genieten van je mango appel droom met een vers kopje koffie of thee, liefst met een straal zon in je snoet! Geniet ervan!

 

mango appeldroom

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.