Mango-kokostaart; verwennerij omdat het kan! Of lekker na het eten!

Mango-kokostaart; verwennerij omdat het kan! Of lekker na het eten!

Mango is het lievelingsfruit van manlief. Dus toen hij vroeg of ik een taartje voor zijn verjaardag wilde maken, wist ik al snel dat dit een mangotaartje moest worden. We vinden alleen allebei het een drama om een mango te slachten. Dus voor deze mango-kokostaart heb ik gebruik gemaakt van voorgesneden mango. Je kunt overigens ook prima de diepvries mango gebruiken. Schud deze dan wel even om met wat meel, voor je deze toevoegt aan het recept. Anders wordt het wat vochtiger.

Mango is heerlijk om zo van je bordje te prikken, maar ik maakte er ook al eens de Mango-appel droom mee of de Taart! Met cranberries, appel, peer en vijgen. Vandaag maar weer een andere variant. Nu roept mango al vaak de herinnering aan onze reizen door Indonesië en Thailand op. Deze mango-kokostaart versterkt dat gevoel wel een beetje. 

Wat heb je nodig voor ongeveer 16 stukjes?

  • 175 gram mango geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 140 gram ongezouten roomboter
  • 120 ml acaciahoning
  • 150 ml havermelk
  • 3 eieren
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 60 gram kokosrasp

Wat ga je doen?

  • Allereerst verwarm je de oven voor op 180 gram.
  • Smelt vervolgens de roomboter en voeg de acaciahoning en havermelk toe. Mix goed door elkaar en voeg daarna ei voor ei er door. Mix de substantie tot de eieren volledig zijn opgenomen.
  • Nu gaan we het zelfrijzend bakmeel zeven boven het beslag en er voorzichtig doorheen spatelen. Voeg nu de kokosrasp en driekwart van de mango toe en meng alles goed door elkaar.
  • Dat was het beslag en dat gaan we nu in een brownievorm (die je met een vochtig bakpapiertje hebt bekleed) gieten. Verdeel het restant van de mango over de bovenkant van het beslag. Eventueel kun je nog wat kokosrasp strooien over de bovenkant. . Daarna schuif je de brownievorm in het  midden van de oven en bak de mango-kokostaart voor een half uurtje in het midden van de oven goudbruin af.

Heerlijk met een bolletje mango ijs als dessert of gewoon bij de koffie of thee.

Geniet ervan!

Mango kokostaart

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.