Mini snickers taartjes! Maar dan wel de bewustere variant, dus schaamteloos genieten!

Mini snickers taartjes! Maar dan wel de bewustere variant, dus schaamteloos genieten!

Snickerstaart first try

 

Een poosje geleden liep ik met lief en bonuszoon door de Action en ik geloof dat de mannen snaaizin hadden, want de grootverpakking Snickers lag wel heel erg snel in het winkelmandje.. “Hebben we dat nodig jongens?” “Wij vinden van wel Esther..” En daar kun je het dan maar weer mee doen.

Al snel bedacht ik me dat ik er een paar wel zou kunnen verwerken in een taartje. Zo gezegd, zo gedaan. En op de foto hier links zie je het eerste proefbaksel met Snickers. Manlief was best enthousiast, maar zelf was ik nog niet helemaal tevreden. Dus ik heb de receptuur wat aangepast en hier zijn de mini Snickers taartjes uitgekomen.

En ik vermoed zo maar eens dat er nog wel vaker een grootverpakking in de winkelmand terecht komt, want zo goed smaken ze wel in taart vorm. Dus heb je iets te vieren of gewoon omdat het kan? Deze mini Snickers taartjes zijn heel celebrations waardig!

 

Wat heb je nodig voor 12 taartjes?

Voor de bodem:

  • 80 ml kokosolie
  • 80 gr amandelmeel
  • 160 gr havermout
  • 2 eieren
  • 5 el agavesiroop
  • 1,5 el amandelmelk

Voor de vulling:

  • 120 gr verse medjoul dadels
  • 80 gr ongezouten pinda’s
  • 20 ml kokosolie
  • 1 tl vanille-aroma

Voor de topping:

  • snickers
  • 60 gr verse medjoul dadels
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el water

Overig:

  • siliconen muffinvorm
  • keukenmachine of een krachtige blender

Hoe gaan we het maken?

De bodem:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  • Smelt vervolgens de kokosolie.
  • Klop de eieren los met de kokosolie en voeg de rest van de ingrediënten toe voor de bodem. Het wordt een kruimelig en plakkerig deeg.
  • Nu  begint the fun part: Bekleed de siliconen muffinvorm met het deeg. (let op! Gebruik je deze voor de eerste keer, vet ‘m dan even goed in! Na het eerste gebruik hoeft dit niet meer.) Zorg ervoor dat de bodem goed bedekt is en de randen bekleed zijn met het deeg. Het is even een werkje ,maar ik beloof je dat dit het waard is! Een vochtige theelepel gebruiken om het deeg aan te drukken wil wel helpen.
  • Daarna mag de bodem voor 10 tot 12 minuutjes in de voorverwarmde oven. Houdt de tijd even in de gaten. Als de bodem er goudbruin en krokant uit ziet, dan is het goed en mag deze uit de oven om af te koelen.

De vulling:

  • Terwijl de bodem in de oven aan het afbakken is, leg je vast de ontpitte medjoul dadels en pinda’s in heet water. Het wellen van de dadels en pinda’s zorgt er voor dat je zo een mooie egale vulling maakt. Leg de dadels voor de topping ook alvast in heet water om te wellen, maar houdt deze wel apart!
  • Na minimaal 20 minuutjes wellen giet je de dadels (voor de vulling) en pinda’s af en doe je deze in de keukenmachine. Voeg hier ook de gesmolten kokosolie en de vanille-aroma aan toe.
  • Laat de keukenmachine of blender nu het werk doen en mix tot een plakkerig mengsel.
  • Als de bodem goed afgekoeld is verdeel je vulling over de 12 mini taartjes. Zet daarna even weg in de koelkast.
We zijn er bijna..

De topping:

  • Spoel de keukenmachine schoon en doe de gewelde dadels en cacaopoeder met water in de machine. Meng tot een chocoladesaus.
  • Snijd de snickers zo fijn mogelijk.
  • Verdeel de saus over de minitaartjes en sprinkle de fijngehakte snickers over de mini taartjes. Eventueel zou je er nog wat zeezout over heen kunnen strooien. Dit is naar smaak.
  • Zet terug in de koelkast voor een uurtje.

Snickers taartje

En nu lekker genieten!

Vind je deze nou toch nog wat te heftig? Maar toch zin in iets lekkers? Probeer dan eens een ander baksel, je vindt ze hier!

Als je nou deze taartjes hebt gemaakt, vergeet dan vooral niet om ze te delen op Social Media! Gebruik dan de #inestherskeuken. Dan kan ik ze ook terug zien en dat vind ik leuk!

 

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.