Guilty pleasure: Oreo Tony Chocolonely minitaartjes. Ze zijn tha bomb!

Guilty pleasure: Oreo Tony Chocolonely minitaartjes. Ze zijn tha bomb!

Bonusdochter werd een paar weken geleden 15 en dat werd uiteraard gevierd. Toen ik haar vroeg welke taart ze graag zou willen begonnen haar ogen te glimmen en zei ze heel beslist: Oreo Tony Chocolonely. Tja, je wordt maar één keer 15 jaar en dan mag zo’n guilty pleasure natuurlijk best. Maar wat een bommetje zeg!

oreo tony chocolonely

Oreo Tony Chocolonely keuzemoment

Het recept heb ik een paar jaar geleden op internet gevonden en ik heb er zelf de mini taartjes variant van gemaakt. Zo zijn de porties iets beter te behappen dan zo’n grote taartpunt. Want ze zijn tha bomb, zo machtig! Wil jij nou een grote taart maken, volg dan de stappen, maar gebruik een siliconen bakvorm van zo’n 26 cm in plaats van kleine (siliconen) muffinvormpjes.

Wat heb je nodig voor 12-14 minitaartjes?

  • 2 rollen Oreo koekjes (300 gram)
  • 100 gram gesmolten ongezouten roomboter
  • 300 gram pure chocolade
  • 1 reep Tony Chocolonely Karamel Zeezout
  • 250 ml slagroom
  • Zeezout

Wat ga je doen?

  • Maal de koekjes fijn, dit kun je doen door bijvoorbeeld een foodprocessor te gebruiken. Meng vervolgens met de gesmolten roomboter en roer even goed door (of laat de foodprocessor dit doen) tot het een plakkerig mengsel wordt. Verdeel dit over 12 tot 14 muffinvormpjes en druk even stevig aan. Zet vervolgens weg in de koelkast.
  • Doe de slagroom in een steelpannetje en voeg daaraan de pure chocolade toe. Verwarm dit net zolang totdat de pure chocolade is gesmolten. Roer goed door, zodat je een egale chocoladesaus krijgt.
  • Haal de muffinvormpjes weer uit de koelkast en verdeel de chocoladesaus over de vormpjes.
  • Hak de Tony Chocolonely reep in grove stukken en verdeel dit over de vormpjes. Druk lichtjes aan.
  • Strooi eventueel nog wat zeezout over de vormpjes heen en zet het geheel voor minimaal 2 uur terug in de koelkast.
  • Na 2 uur druk je de minitaartjes voorzichtig uit het vormpje. Serveer direct of bewaar in de koelkast. Deze minitaartjes kun je ook invriezen, zo heb je op een later tijdstip nog een heerlijke guilty pleasure bij de koffie of thee!

oreo tony chocolonely

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.