Esther aan het woord over In Esther’s Keuken: Onze missie!

EstherHoi, leuk dat je in Esther’s Keuken terecht bent gekomen! Er valt genoeg lekkers te ontdekken en er komt wekelijks nieuwe content bij!

Wie zit er achter “In Esther’s keuken“?

Laat ik mijzelf eerst eens even netjes voorstellen! Mijn naam is Esther, veertiger, getrouwd met Jan Willem en wij wonen samen in het midden van het land. We zijn het personeel van drie harige monstertjes (met de klok mee): Tamba, Loki en Vico.

Tamba, Loki & Vico

Daarnaast schuiven in weekend regelmatig mijn bonuszoon (17) en bonusdochter (15) aan tafel.

Lief en ik zijn reislustig en onze sport is om zo vaak mogelijk weg te gaan voor zo min mogelijk geld. In 2018 zullen we wat meer bij huis verblijven, maar La Gardenia is ook prachtig! Als de zon zich regelmatig laat zien, komt het allemaal prima in orde!

Terug naar die keuken: wij zijn beide Bourgondiërs en genieten van zowel simpele kost, als exclusievere gerechten. Het is maar net hoe onze pet staat. De ene keer eten we wat minder bewust (immers een frietje of een heerlijke foute taart is natuurlijk ook fijn) en de andere keer weer super gezond!

Al dat Bourgondiërs gedrag zorgt er wel voor dat er wat kilootjes teveel aan de heupen kleven, maar inmiddels heb ik de meeste diëten al wel geprobeerd en proefondervindelijk gemerkt dat dit niet werkt..  We gooien het daarom over een andere boeg: genieten mag! Maar bewust en met mate! En in die zoektocht neem ik je mee hier In Esther’s Keuken.

Meer energie

Naast het feit dat er teveel kilo’s aan de heupen zijn blijven plakken heb ik een extra uitdaging: fibromyalgie. Voor meer informatie daarover kun je op de link klikken. Kort gezegd is het een weke delen reuma. Bij iedereen manifesteert zich dit weer anders. Bij mij uit zich dat door een chronisch gebrek aan energie. Geef ik teveel energie uit dan krijg ik extra pijnklachten, waardoor ik slechter slaap. Dat zorgt voor nog minder energie en de cirkel is dan weer rond.

Doseren en balanceren is dus voor mij de truc! Houd ik mezelf in acht en luister ik goed naar mijn lichaam, dan gaat het eigenlijk best goed. Daarnaast werkt zo puur mogelijk eten: verse producten en niets uit pakjes of zakjes. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel fijn en idealistisch, maar feit blijft dat ik ook maar een mens ben en soms zo moe ben dat ik niet vooruit te branden ben, laat staan dat ik dan een verse maaltijd op tafel kan zetten. Dan komt dat frietje weer om de hoek zeilen..

Missie

Wat ik gemerkt heb in mijn omgeving is dat men het beeld heeft dat gezonder eten veel meer tijd kost dan koken uit pakjes en zakjes. Ik wil je laten zien In Esther’s Keuken dat lekker en gezond eten, vooral ook snel kan! We zijn allemaal druk met werk, huishouden, kinderen, sociale verplichtingen, sport etc.  Maar we willen ook lekker en gezond eten, maar het mag niet zoveel tijd kosten. Dat kan ook zeker! Ik hoop je in mijn zoektocht naar meer energie en het zoeken naar balans in het lekker eten en genieten te kunnen inspireren en je te laten zien dat het ook echt anders kan!

Heb je specifieke vragen of tips of aanbevelingen?

Schroom dan niet om hieronder een reactie te plaatsen of een berichtje te sturen via het contactformulier. Ik kom er dan zo snel mogelijk bij je op terug.

Voor nu: veel leesplezier en inspiratie toegewenst en Kook ze!

wortel-gember-appelsap