Paastaart * Een toppertje om je paasbrunch mee af te sluiten!

Paastaart * Een toppertje om je paasbrunch mee af te sluiten!

Aankomend weekend is het weer Pasen en je wordt op Social media alweer overspoeld met ideeën om op de paastafel te zetten. Ik besloot dit jaar daar eens aan mee te doen en bedacht deze paastaart geïnspireerd door de Spelttaart.

Paasbrunchdipje

Maar ik moet je wel waarschuwen, het is geen “light” taartje. Plan daarna een lekkere stevige wandeling in over de hei of door het bos om de spijsvertering een boost te geven en je after paasbrunchdip tegen te gaan!

paastaart

Wat heb je nodig voor 6 tot 8 stukken?

Voor de taart
  • 2 eieren (*)
  • 1 tl baking soda (**)
  • 150 gr speltmeel
  • 65 gr amandelmeel
  • 100 ml honing
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille aroma
  • 15 chocolade paaseitjes zonder folie (ik gebruikte 5 puur, 5 melkchocolade, 5 witte chocolade)
Voor de topping:
  • 0,5 rijpe avocado
  • 3 ontpitte medjouldadels
  • 2 el honing (naar smaak)
  • 40 ml amandelmelk
  • 2 el cacaopoeder
  • dragee eitjes ter garnering

springvorm van 18 cm

Hoe ga je het doen?

  • Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden
  • Kluts de eieren – of activeer de baking soda door de appelciderazijn toe te voegen. Voeg vervolgens de ingrediënten voor de taart toe, maar laat de chocolade eitjes nog even achterwege. Meng een en ander goed door elkaar, zodat er een stroperige massa ontstaat. Voeg nu de chocolade eitjes toe en meng voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in de springvorm, die je hebt bekleed met een vochtig bakpapiertje.
  • Bak voor 40 tot 45 minuten af in de oven.
  • Laat de taart nu afkoelen op een rooster en verwijder de rand van de springvorm voorzichtig.
  • Terwijl de taart staat af te koelen kun je de frosting maken. Dit doe je door de avocado, medjouldadels, cacao, amandelmelk en honing in de keukenmachine tot een dikke pasta te draaien. Proef af en toe even of je de smaak zoet genoeg vindt, voeg anders of dadels of honing toe.
  • De afgekoelde taart zet je op een mooi bord en bestrijk je aan de bovenkant met de frosting. Daarna garneer je deze met de dragee eitjes en eventueel strooi je er nog wat kokosrasp overheen.

paastaart

Enjoy!

Enne daarna echt even gaan wandelen hoor, anders suf je helemaal in van de suikerhigh. Want echt gezond is dit taartje natuurlijk niet, maar af en toe mag dat gewoon even.. Schaamteloos genieten!

 

(*) Hoe suf, ik had geen eieren in huis en verving deze door 2 eetlepels baking soda en 2 eetlepels appelciderazijn. Hierdoor wordt mijn variant iets brokkeliger van structuur. Qua smaakbeleving doet het niet onder voor de originele variant.

(**) Gebruik je geen eieren, maar baking soda en appelciderazijn, dan hoef je geen extra theelepel baking soda toe te voegen.

 

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

 

 

 

 

 

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.