Pizza met gekarameliseerde witlof en geitenkaas.

Pizza met gekarameliseerde witlof en geitenkaas.

Heb je dat ook wel eens dat je je koelkast vol hebt liggen omdat je een eetplanning hebt gemaakt en daar door omstandigheden helemaal niets van terecht komt? Zo’n week had ik laatst. Dus daarna moest de koelkast leeg. Er lag nog witlof, pizzadeeg en geitenkaas. Daar kan ik wel wat mee.

pizza met gekarameliseerde witlof

Witlof

Dol ben ik deze groente! Zo staat de Risotto met witlof, champignons en geitenkaas regelmatig op tafel. Maar er zijn veel meer mogelijkheden, waaronder deze pizza die net even anders is dan anders!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 400 gram pizzadeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
  • 500 gram witlof
  • 1 rode ui
  • 3 el crème fraiche
  • 100 gram harde geitenkaas
  • 3 el palmsuiker
  • 2 el roomboter
  • tijm

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de witlof en haal de harde kern er uit. Snij de rode ui in halve ringen. Brokkel de geitenkaas in stukken.
  • Verhit nu de roomboter op een hoog vuur in de koekenpan. Let er op dat pan groot genoeg is. Leg de witlof en de ui in de pan en schroei de witlof aan beide kanten even dicht. Zet het vuur laag en strooi de palmsuiker er overheen. De witlof, ui en suiker gaan nu karameliseren. let op dat het niet te hard gaat. Draai de witlof zo nu en dan even om. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Smeer de pizzabodem in met de crème fraiche. Leg hier boven op de gekarameliseerde witlof en ui. Verdeel de verbrokkelde geitenkaas over de pizza en strooi er nog wat (verse) tijm overheen.
  • Bak af voor 10-15 minuten in de oven.

Tip:

Schuift er onverwacht iemand aan? Serveer er dan een lekkere groene salade bij.

Mocht je deze pizza nu ook hebben gemaakt, maak er dan een foto van en deel deze op Social media met de #inestherskeuken. Dan kan ik ‘m ook zien en dat vind ik leuk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.