Preistamppotje met gegrilde Halloumi

Preistamppotje met gegrilde Halloumi

Halloumi is een Cypriotische geitenkaas, die ik voor het eerst ook heb gegeten toen ik op vakantie was op Cyprus. Het is een kaas die door de eiwitstructuur prima geschikt is om te grillen, bakken of frituren. Let er alleen wel op dat je niet te lang wacht met het serveren van de bereide Halloumi, omdat de kaas anders wat rubberachtig wordt. En dat komt de smaak dan weer niet ten goede.

Halloumi

Vandaag gebruik ik de Halloumi bij een lekker preistamppotje. Deze stamppot kan wat mij betreft het hele jaar door. Dit recept heb ik heel basic voor je gelaten, maar hierin is voldoende variatie mogelijk. Wat dacht je van bijvoorbeeld wat fijngesneden rode paprika of in plaats daarvan wat zongedroogde tomaatjes door je stamppot. Zo serveer je iedere keer een ander gerecht. Lekker toch?

Wat heb je nodig voor 2 personen?halloumi

  • 400 gram aardappelen
  • 600 gram (gesneden) prei
  • 150 gram Halloumi
  • 1 el olijfolie
  • Scheut kookroom
  • Zout en peper naar smaak

 

Wat ga je doen?

  • Schil de aardappelen en halveer deze (of boen de aardappelen heel goed en halveer deze). Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuutjes gaar.
  • Snijd de prei in kleine stukjes, zorg dat je per persoon minimaal 200 gram hebt, hoe meer hoe beter!
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok. Voeg de kleingesneden prei toe en wok dit voor een minuut of 10. Doordat je de prei wokt geeft dit een heerlijke smaak aan je stamppot dadelijk.
  • Als de aardappelen gaar zijn, giet je deze af.
  • Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheut kookroom toe voor een stevige puree. Breng op smaak met wat peper. Voeg de gewokte prei toe en meng het goed door elkaar
  • Warm nog even door, zodat de stamppot goed warm is.
  • Verhit ondertussen de grillpan (of koekenpan).
  • Gril de Halloumi aan beide zijden kort aan, zodat deze de bekende grilstrepen heeft.

Serveer direct! Smullen maar!

halloumi

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.