Privacy beleid

Via de website https://inestherskeuken.nl worden privacygevoelige gegevens ofwel persoonsgegevens verwerkt. Daarom vindt In Esther’s Keuken het belangrijk dat er zorgvuldig met persoonsgegevens omgegaan moet worden. Om die reden worden persoonlijke gegevens door ons dan ook zorgvuldig beveiligd.

We houden ons hierbij aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR) stelt. Dit betekent onder andere dat:

  • wij duidelijk vermelden waarvoor wij persoonsgegevens verwerken. Hierover informeren we je via dit privacy beleid.
  • wij jouw recht respecteren om je persoonsgegevens op aanvraag inzichtelijk te maken, te corrigeren of te verwijderen.

In Esther’s Keuken is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. In dit privacy beleid leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en waarom. Lees dit beleid daarom goed door.

Gebruik van persoonsgegevens

Door het bezoeken van onze website laat je gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken alleen de persoonsgegevens die door jou worden opgegeven, bijvoorbeeld bij het achterlaten van een reactie of je verzoek om contact via het contactformulier of om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe blogs en recepten. Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in dit privacy beleid genoemde doelen:

  • Naam;
  • Email-adres;
  • Je (persoonlijke) website;
  • Telefoonnummer; (contactformulier)
  • IP-adres

Wij gebruiken de persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het versturen van onze nieuwsbrief;
  • Het plaatsen van je reactie;
  • Het deelnemen aan een winactie;

Publicatie

Wij publiceren jouw persoonsgegevens niet.

Verstrekking aan derden

De persoonsgegevens worden opgeslagen op de servers van Neostrada. Het privacy beleid van Neostrada vind je hier.

Op onze site zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens. Lees daarom de privacy verklaringen van de respectievelijke social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt niet gebruikt, zodat wij je niet persoonlijk kunnen herleiden. Meer informatie over het privacy beleid van Google Analytics vind je hier.

Cookies

In Esther’s Keuken gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die je surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden. Je kunt zich afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van de browser verwijderen

Duur van de opslag

In Esther’s Keuken zal de verzamelde persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig is, of wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:

  • Het versturen van onze nieuwsbrief: Als je je uitschrijft voor de nieuwsbrief, zullen de persoonsgegevens binnen 14 kalenderdagen worden verwijderd.
  • Het plaatsen van je reactie: Je gegevens worden bewaard totdat je ons schriftelijk verzoekt deze reactie te verwijderen. De persoonsgegevens zullen binnen 14 kalenderdagen na je verzoek worden verwijderd.
  • Het deelnemen aan een winactie: Je gegevens worden bewaard totdat je ons schriftelijk vraagt je gegevens te verwijderen. De persoonsgegevens zullen binnen 14 kalenderdagen na jouw verzoek worden verwijderd.

Beveiliging

Wij hebben beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Dit hebben we gedaan door onder meer de volgende maatregelen:

  • Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.

Websites van derden

Het privacy beleid van In Esther’s keuken is niet van toepassing op websites van anderen die door middel van links aan deze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen voor je van deze websites gebruik gaat maken.

Wijzigingen in dit privacy beleid

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit privacy beleid. Daarom raden we je aan om regelmatig dit privacy beleid te lezen, zodat je steeds op de hoogte bent van de laatste wijzigingen.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Wil je meer weten over ons privacy beleid of inzicht in jouw gegevens, neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens:

In Esther’s Keuken
Email-adres: esther@inestherskeuken.nl o.v.v. Privacy