Rabarber-frambozentaart * Een fris zomers taartje * Haal de zon in huis!

Rabarber-frambozentaart * Een fris zomers taartje * Haal de zon in huis!

Zoals je misschien gemerkt hebt is het wat stiller In Esther’s Keuken. Dit heeft er onder meer mee te maken dat ik begin mei begonnen ben op een heerlijk chaotisch en prikkelrijke werkervaringsplaats. Weer even terug in het werkritme na een flinke periode er uit te zijn geweest. Ik geniet er erg van, maar het is ook weer even zoeken naar balans in de energie. Soms is een middagdutje echt nodig en dat gaat dan ten koste van In Esther’s Keuken.

Daarnaast was ik achter de schermen ook druk bezig met de nieuwe Privacy wetgeving. Geen leuk onderwerp waar ik erg veel energie van krijg. Maar volgens mij is het nu klaar. En je krijgt alleen maar een e-mail van mij als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. En die toestemming is ook zo weer ingetrokken! Goed, terug naar de keuken!

Rabarber!

Rabarber is een heerlijk frisse groente, waar je van houdt of niet. Een middenweg is er niet volgens mij. Alhoewel.. Onlangs maakte ik de Rabarber Cheesecake, en lief was bijzonder dol op deze cheesecake. En trust me, lief zit niet in team “Love rabarber”. Dus dat zegt wel wat. 

Rabarber-frambozentaart

Rabarber combineert super met aardbeien, maar ook zeker met frambozen. Daar is deze rabarber-frambozentaart hét bewijs van! Lekker fris, past prima bij een mooie zomerse dag! Duik je mee de keuken in?

Wat heb je nodig voor een taartvorm van 24 cm?

  • 4 stronken verse rabarber
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 250 ml Griekse Yoghurt 0% vet
  • 3 eieren
  • 300 gram speltmeel
  • 175 gram ongezouten roomboter
  • 165 gram rietsuiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was en snijd de rabarber en schil deze in stukken van een halve centimeter.
  • Smelt de roomboter op een lage temperatuur in een pannetje. (Ik wilde zelf even snel en gebruikte de magnetron.. De roomboter ontplofte en ik kon de magnetron fijn poetsen. Iets met haastige spoed haha). Als de boter is gesmolten voeg je de eieren, rietsuiker en vanillesuiker toe en zet je de mixer aan het werk. Mix tot een glad mengsel. Als het mengsel lauwwarm is kun je de yoghurt toevoegen. Het is belangrijk dat de boter niet te heet meer is, anders gaat de yoghurt schiften. Mix het geheel goed door. Nu gaan we het speltmeel zeven boven het beslag en mixen we het nog een paar minuutjes mee.
  • Spatel nu de rabarber en de frambozen voorzicht door het besla. Daarna stort je dit beslag in de taartvorm, die je met een vochtig bakpapiertje hebt bekleed. Bak de rabarber-frambozentaart in het midden van de oven af in ongeveer 50 minuten. De taart is gaar als je een satéprikker relatief schoon en droog uit de taart kunt halen. Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer vervolgens.

Heerlijk bij de koffie omdat je wat te vieren hebt, of met een bolletje walnotenijs als dessert na een fijne maaltijd.

De keus is aan jou! Geniet ervan!

Rabarber-Frambozentaart

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.