Snel en easy: pink pasta! Boordevol groente en binnen 15 minuten op tafel!

Snel en easy: pink pasta! Boordevol groente en binnen 15 minuten op tafel!

Door de week moet het allemaal snel en easy. Niet teveel gedoe, wel heel lekker en vooral snel op tafel staan! Meestal heb ik wel aardig in m’n hoofd zitten wat er allemaal gegeten moet worden en wanneer, maar soms gooi ik ook maar wat producten in m’n mandje en zie ik ‘t wel als ik er aan toe kom.. Dat werkt niet altijd goed, maar in dit geval wel.

Easy pasta

Hier in Esther’s Keuken zijn we dol op pasta’s. Zeker sinds we een aantal keren naar Italië op vakantie zijn geweest en daar dagelijks een andere pasta hebben gegeten. Heerlijk! Met maar een paar ingrediënten zetten de Italianen de meest heerlijke pasta’s op tafel: easy! Met dat in het achterhoofd is dan ook de Pink pasta ontstaan. Ik dook de koelkast in en trof daar bietjes, ricotta en zalm aan. Kook je met me mee? Over een kwartiertje is het klaar!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram volkoren penne
  • 500 gram voorgekookte bietjes
  • 250 gram ricotta
  • 150 gram gerookte zalmblokjes
  • handje rucola

Hoe ga je het maken?

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de bietjes uit de verpakking (bewaar eventueel het sap voor andere doeleinden, als kleurstof bijvoorbeeld) en doe in de keukenmachine (of gebruik de staafmixer/blender). Voeg de ricotta daar aan toe en laat de keukenmachine er een mooie pink puree van draaien. Breng eventueel op smaak met een snuf versgemalen peper.
  • Giet de penne af en doe terug in de pan, voeg de pink puree toe en warm even goed door.
  • Serveer op een bedje van rucola en top af met de gerookte zalmblokjes.

Geniet van deze smaakexplosie! Het zoetige van de bietjes, het romige van de ricotta en het zoutje van de zalm. Ik zeg genieten!! Heb je zin in een andere pasta? Probeer dan eens de Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto.

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.