Snel en easy: verse pastasaus maken zonder pakjes en zakjes!

Snel en easy: verse pastasaus maken zonder pakjes en zakjes!

Vroeger thuis aten we vaak macaroni met rode saus uit een pakje. Daar ging dan gehakt door en in een dolle bui misschien nog een ui en een paprika en dat was het dan wel weer wat groente betreft. Tegenwoordig eet ik zelden meer iets uit een pakje of een zakje. Vers is het lekkerst en eigenlijk ook heel eenvoudig te maken. Het voordeel van verse pastasaus is ook dat je een grote hoeveelheid kunt maken en dan in porties invriezen.

Pastasaus

Sinds een jaar of 2 heb ik een foodprocessor en eigenlijk kan ik ook niet meer zonder. Deze pastasaus wordt ook fijngemalen door de foodprocessor, en dat maakt dat het een snelle, supersnelle saus is! Een krachtige blender werkt overigens ook prima.

Wat heb je nodig voor een pan (vegetarische) pastasaus?

  • 5 pruimtomaten
  • 1 winterpeen
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 3 flinke eetlepels paprikapuree (tomatenpuree werkt ook)
  • Italiaanse kruiden naar smaak.

Wat ga je doen?

  • Snijd de tomaten in vieren, maak de uien schoon en snijd eveneens in vieren. Haal het velletje van de knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in grove stukken. Boen de winterpeen schoon en snijd in stukken.
  • Stop vervolgens alles in de blender of de foodprocessor en laat draaien tot je een saus hebt.
  • Zet een pan op het vuur en verhit de saus met de paprikapuree en Italiaanse kruiden. Hoe langer je laat pruttelen, hoe intenser de smaak. Het is dus maar net hoeveel tijd jij hebt.

Geniet van deze pure pastasaus!

Serveertip: lekker met (vegetarische) gehaktballetjes en spaghetti!

Snel en easy: verse pastasaus

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.