Spelttaart met zomerfruit

Spelttaart met zomerfruit

Een van de allereerste recepten die ik heb gedeeld op ‘Wat eten we vandaag met Esther’ is de spelttaart met zomerfruit. Dat was in de van 2015. Een taart die ik heb gebaseerd op een recept van Amber Albarda.

Variatie

Het fijne van dit recept is, dat je het aan kunt passen aan divers fruit: van frambozen, bramen, appels tot aan pompoen zelfs! De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt een fijne taart om regelmatig op tafel te zetten. Er is altijd iets te vieren nietwaar?

Spelttaart met zomerfruit

Wat heb je nodig voor 8 stukken?

  • 2 eieren
  • 150 gr speltmeel
  • 65gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml agavesiroop
  • 150 gr kokosolie gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 1 doosje diepvries zomerfruit en wat extra speltmeel.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet een springvorm van 22 cm in of bekleed met een vochtig bakpapiertje.
  • Eieren loskloppen, overige ingrediënten er doorheen roeren met een houten spatel.
  • Fruit omschudden met wat speltmeel, anders blijft de taart wat vochtig.
  • Schep 3/4 van het fruit door het beslag.
  • In vorm gieten en garneer met de rest fruit. 45 minuten bakken in de oven en voilà!
  • Controleer met een satéprikker even of de taart gaar is.
  • De taart is gaar als je de prikker uit de taart haalt en er blijft niets meer aan de prikker zitten.

Enjoy!

Tip:

Deze taart doet het ook prima als toetje na een fijne avondmaaltijd. Serveer er een bolletje slagroomijs bij en het wordt extra feestelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.