Spinaziesalade met munt en walnoten

Spinaziesalade met munt en walnoten

Er zijn dagen dat ik (te) laat lunch. En soms maak ik voor mezelf een super lekker broodje met bijvoorbeeld avocado en geitenkaas. Lekker, maar dan heb ik ‘s avonds weinig zin in een uitgebreide maaltijd. Deze spinaziesalade is dan wel een uitkomst!

Vegetarisch

Deze spinaziesalade hebben we leren kennen tijdens onze poging om 30 dagen vegetarisch te eten. En het is grappig; als je een challenge doet heb je meer de neiging om gevarieerd te eten dan anders. Kookboeken, magazines en het internet wordt afgestruind om maar iedere dag iets anders op tafel te zetten.

Spinazie

We zijn allebei dol op spinazie, zowel rauw, gekookt als gewokt. Dus een lauwwarme spinaziesalade gaat er goed in. Deze salade doet het ook prima als bijgerecht of als lunchgerecht.

 

spinazie munt

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 450 gr verse spinazie
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • 150 ml yoghurt
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 2 el gehakte en geroosterde walnoten
  • flinke hand fijngesneden verse munt
  • pitabroodjes of Turks brood voor erbij

Hoe maak je het?

  • Fruit de ui in de olijfolie en voeg de spinazie toe. Als de spinazie geslonken is, op smaak brengen met zout en peper.
  • Meng yoghurt met knoflook. Breng eventueel op smaak met peper.
  • Verdeel de spinazie over 2 diepe borden.
  • Giet het yoghurtmengsel er over en top af met walnoten en munt.
  • Serveer met pitabrood of Turks brood.

 

Eet smakelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.