Suikervrije wortelmuffins

Suikervrije wortelmuffins

Sinds een aantal jaren ben ik dol op worteltaart. Ik maak regelmatig de worteltjestaart, afgetopt met chocolade. Maar echt een verantwoorde keuze is dat natuurlijk niet. Het was tijd voor een gezonder alternatief!

Suikervrij

In 2015 maakte ik al eens een suikervrije worteltjestaart en dat recept heb ik als basis gebruikt voor de wortelmuffins. Gezoet door natuurlijke suikers, maar zoet genoeg. En toevallig werd het nog een veganistisch recept ook. Voor als je plantaardig wilt eten.

suikervrije wortelmuffins

Wat heb je nodig voor 12 muffins?

  • 220 gram speltmeel
  • 1 tl baking soda
  • 1 snuf (zee)zout
  • 2 tl kaneel
  • 75 gr gemengde noten (pecan, walnoot, amandel) (ongebrand en ongezouten)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 90 gram gedroogde dadels
  • 250 gram wortels (geraspt)
  • 3 rijpe bananen
  • 140 ml sinaasappelsap (versgeperst)

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de dadels, bananen en sinaasappelsap in de keukenmachine tot een gladde moes.
  3. Hak de noten grof.
  4. Meng speltmeel, zeezout, kaneel, baking soda en gehakte noten door elkaar.
  5. Roer vervolgens de zonnebloemolie en bananen-dadelmoes er doorheen en meng tot een glad beslag.
  6. Voeg als laatste de geraspte wortels toe
  7. Doe alles in een siliconen muffinvorm.
  8. Bak af in 30 tot 40 minuten.
  9. De muffins zijn gaar als je met een satéprikker in de muffin prikt en deze er relatief schoon uit komt.

Wortelmuffins zijn lekker met een lik romige (plantaardige) yoghurt. Of met mascarpone, maar dan is het niet meer vegan.

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.