Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto

Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto

Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto stond in de 30 dagen vegetarisch challenge ook op het menu. Nu maak ik al regelmatig pasta met spinazie, maar nog nooit in combinatie met hazelnoten. Het staat binnen een kwartiertje op tafel, ideaal dus als je niet erg veel tijd hebt.

Veganistische Tagliatelle met spinazie-hazelnootpesto.

Mijn recept is niet veganistisch, maar het is wel heel simpel vegan te krijgen. Vervang dan de Parmezaanse kaas door Edel gistvlokken. En gebruik een veganistische tagliatelle.

tagliatelle met spinazie-hazelnootpestoHet recept:
Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 200 gr Tagliatelle (veganistische)
  • Voor de pesto:
  • 300 gr ontdooide spinazie (geen crème!)
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gr hazelnoten (ongezouten)
  • 75 gr rucola
  • zout en peper naar smaak
  • Topping: Parmezaanse kaas of Edel gistvlokken (vegan)
  • Extra: Een keukenmachine of krachtige blender
Hoe maak je het?
  1. Kook de Tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de hazelnoten en knoflook eerst in de keukenmachine (of krachtige blender) en vermaal deze.
  3. Voeg vervolgens de spinazie en rucola toe.
  4. Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan. Giet de romige pesto toe en warm nog even door.
  5. Serveer direct en top af met Parmezaanse kaas of Edelgistvlokken.

Kidsproof

Bonuszoon is niet zo van de gezonde voeding. Zal de leeftijd zijn denk ik. Maar spinazie en pasta is goed te doen. Door niet te vertellen dat het een spinazie-hazelnootpesto is, ging het er als zoete koek in. Ongemerkt zit er toch weer wat groente en vitamine in.

Ik zeg win, win situatie. Het hoeft niet moeilijk te zijn, jij bent de chef!

 

Facebook Comments