Vegetarische Toad in the hole

Vegetarische Toad in the hole

In de eerste week van de 30 dagen vegetarisch challenge staat de Toad in the hole op het menu. Van origine een Brits recept, waarbij je worstjes en groente verstopt in het deeg. In deze Vega Challenge maken we uiteraard de vegetarische variant van Toad in the hole. Nu is het geen ingewikkeld recept, maar je moet er wel eventjes aandacht aan besteden.

Keuze is reuze:

De Toad in the hole vulling kun je zelf invullen. In het recept hieronder is puur een richtlijn. Mooi toch? De keuzemogelijkheden zijn eindeloos!

toad in the hole
Wat heb je nodig voor 2 tot 4 porties?
Beslag:
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2 dl (amandelmelk)
  • 100 gr bloem (of speltbloem)
  • 2 el mosterd
  • 2 el olijfolie

Vulling:

  • 2 el roomboter (ongezouten)
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 rode ui, grof gesneden
  • 5 bospeentjes gehalveerd
  • 150 gr sperziebonen
  • 1 klein blikje mais (uitgelekt)
  • 2 tomaten (zonder zaad en in stukken gesneden)
  • 1 tl mosterd
  • 1 el fijngehakte kruiden (bv peterselie, rozemarijn, munt)
  • zout en peper naar smaak
Hoe maak je het?
  • Maak het beslag: zeef de bloem en een snufje zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren en melk toe en klop tot een beslag. Voeg als laatste de mosterd toe en roer goed door.
  • Giet de olijfolie in een vuurvaste ondiepe schaal (bijvoorbeeld een quichevorm) en verhit hem in 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Voor de vulling: Smelt de boter in de koekenpan en wok knoflook en ui voor een minuut of 2. Kook ondertussen de wortel en boontjes in 7 minuten beetgaar. Giet deze vervolgens af.
  • Voeg de mais en tomaten samen met mosterd en kruiden in de koekenpan. Breng op smaak met zout en peper en voeg de wortels en bonen toe.
  • Neem de ovenschotel uit de oven en giet het beslag er in. (Let op dat de olie heet is als je het beslag in de schotel kiest. Het beslag moet meteen gaan rijzen!)
  • Schep vervolgens de groenten in beslag en bak de schotel af in 30 tot 35 minuten.

Serveer direct!

Tip:

Eet je de schotel met z’n viertjes, serveer er dan een frisse salade bij.

Eet smakelijk en laat me vooral weten wat je er van vindt!

 

Facebook Comments