Uienquiche

Uienquiche

Op vrijdagavond eet bonuszoon mee. Het is dan wel een beetje de uitdaging om iets te koken wat hij lekker of in ieder geval eetbaar vindt. Ook tijdens onze vega challenge was het een uitdaging om iets *puberproof* te maken.

Niet puberproof

Ik had al zo’n flauw vermoeden dat uienquiche geen nieuwe favoriet voor hem zou worden. Maar het is wel weer goed voor zijn eetontwikkeling.. Wat hem betreft niet voor herhaling vatbaar, o jee, dit is geen goede reclame.

Manlief was echter wel te spreken over de uienquiche en zelf vind ik dat deze ook vaker op het menu komen!

Uienquiche

Goed, de uienquiche dan. Ik las het recept onlangs in de Allerhande. Uiteraard heb ik er wel m’n eigen draai aangegeven.uienquiche

Wat heb je nodig voor 3 tot 4 personen?
  • 3 el tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 4 zoete uien
  • 1 rode ui
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 6 plakjes bladerdeeg (of een bladerdeegverpakking van Tante Fanny (tip))
  • 200 gr crème fraiche
  • 4 eieren
  • 200 gr verse geitenkaas
Hoe maak je het?
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.
  • Verhit de boter in de koekenpan en bak de knoflook en uien met tijm in een half uurtje op een laag vuur zacht en gaar.
  • Bekleed ondertussen de quichevorm met bladerdeeg. Prik gaatjes in de oven en bak voor een minuut of 10 midden in de oven.
  • Haal na 10 minuten de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden.
  • Klop eieren los met de crème fraiche.
  • Schep het uienmengsel op de bladerdeegbodem, verkruimeld e geitenkaas erboven en giet het eimengsel er overheen.
  • Bestrooi met nog wat (verse) tijm en bak in zo’n 35 minuten af in de oven.
Serveer met een frisse salade! Geniet er lekker van!
Wil je nou iets serveren dat wel puberproof is, zet dan de Bloemkooltaart met bieslook op tafel. Die doet het altijd goed!
Facebook Comments