Vissoep met spitskool en kokosmelk

Vissoep met spitskool en kokosmelk

In de zomer van 2015 werd ik benaderd voor een maandelijkse receptenrubriek voor het radioprogramma Hotel Christoffel. Dit werd uitgezonden door RTV Roermond. Mijn allereerste bijdrage was deze vissoep.

Spannend

Allereerst was ik bijzonder vereerd dat ik benaderd werd door een radioprogramma. Ik was uit de grap begonnen met een voorloper van deze website en met mijn recepten delen. Maar zo voor de radio, dat was echt heel spannend om een recept te bedenken. Gelukkig werd het recept goed ontvangen.

Wereldwijd

Later begreep ik dat er niet alleen luisteraars uit Limburg waren, maar ook uit bijvoorbeeld Indonesië. Hoe grappig is dat? En dan is deze vissoep ook nog een beetje Aziatisch georiënteerd. De originele versie heb ik een klein beetje aangepast, maar evengoed nog heerlijk!

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?

  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 2,5 cm gember (fijngesneden)
  • 1 rode peper (ontdaan van zaadlijsten en fijngesneden)
  • 3 bosuitjes (fijngesneden)
  • 1 spitskool (gesneden in reepjes
  • 750 ml bereide bouillon (vis of groente)
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 gr kabeljauw (diepvries) (in blokjes gesneden)
  • 175 gr zalmfilet (diepvries) (in blokjes gesneden)
  • 2 tl kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Bereid bouillon van 750 ml kokend water en 1,5 bouillonblokje
  • Fruit in een (soep)pan de knoflook en de gember in 2 el olijfolie voor ongeveer 2 minuten
  • Voeg 2 tl kerriepoeder door en roer door
  • Vervolgens wordt 2/3 van de bosui en de (hele) rode peper toegevoegd en bak nog 2 minuutjes mee.
  • Blus af met de bouillon en voeg vervolgens de spitskool toe.
  • Breng de bouillon weer aan de kook en voeg vervolgens de kokosmelk en vis toe.
  • Laat de soep op een laag vuur nog 15 minuten zachtjes koken en voeg op het laatst nog wat zout en peper toe naar smaak.
  • Verdeel de soep in kommen of soepborden en garneer met de overgebleven bosui.
Na dit recept van vissoep mocht ik nog bijna 1,5 jaar lang recepten bedenken voor de rubriek Wat eten we vandaag met Esther. Helaas kwam hier een einde aan, doordat het programma ophield. Maar wat een ervaring!
Vissoep met spitskool en kokosmelk
Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.