Wok vol groente en vis met een vleugje Bharat

Wok vol groente en vis met een vleugje Bharat

De meivakantie is in sommige delen van het land alweer afgelopen en zo ook voor mij. Vandaag ga ik weer aan de slag! En de afgelopen week heb ik eigenlijk ook een beetje vakantie gevierd en weinig tijd besteed aan de website of het maken van nieuwe recepten. Vandaar dat ik jullie vandaag een recept voorschotel dat ik in 2016 heb gemaakt voor “Hotel Christoffel” en de rubriek “Wat eten we vandaag met Esther”. Ik beloof je dat ik snel met nieuwe recepten kom! Er staat al wel een en ander in de planning! 

Bharat

Je vraagt je misschien af waar Bharat vandaan komt en wat het is. Nu ik in het recept Curry Madras gebruik en Massala was ik op zoek naar een creatieve uiting. Google leerde mij dat Bharat een oude benaming was van India. Dus vandaar dat dit recept een vleugje Bharat heeft. Grappig nietwaar? Laten we gauw gaan koken!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 pangasiusfilet
  • 2 eieren
  • 1 scheut (soja)melk
  • 1 venkel
  • 100 gram champignons
  • 1 aubergine
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 paksoi
  • 150 gr sugar snaps
  • 1 tl Indiase Curry Madras
  • 1 tl massalapoeder (of kerriepoeder als je dat hebt)
  • chili & garlic (spice grinder via Action)
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 3 el rijstolie (of olijfolie/kokosolie)

 Wat ga je doen?

  • Was en snijd de groente in kleine stukjes. Let er op dat je de groente nu nog niet door elkaar mengt.
  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verhit 1 el rijstolie in de koekenpan en bak hierin de pangasiusfilet die je gekruid hebt met wat chili & garlic, de pangasiusfilet moet ongeveer een minuut of 5 gebakken worden. Kluts ondertussen de eieren met een scheut (soja)melk en wat zout en peper.
  • Haal de pangasiusfilet uit de pan en laat afkoelen. Bak in het vet van de pangasiusfilet nu een  omelet van de geklutste eieren. Als de omelet gaar is, haal je deze uit de pan en leg je deze op een bord om af te koelen. Bewaar de koekenpan nog even, hier bak je straks de rijst in.
  • Verhit nu 1 el rijstolie in de wok en wok de venkel met 1 tl massalapoeder. Voeg na een  minuut of 5 de sugar snaps toe en wok mee. Voeg 1 tl Indiase Curry Madras toe. Dit geeft  een  lekkere smaak aan het gerecht.
  • Na een minuut of 3 voeg je de aubergine en champignons toe. Als de aubergine zacht wordt voeg je  spinazie en paksoi toe. Voeg eerst het witte gedeelte toe van de paksoi en op het   laatst pas het groene gedeelte.
  • Giet (indien nodig) de rijst af en roer door met een vork.
  • Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de pangasiusfilet in kleine stukjes.

Nog een paar minuutjes en je kunt aan tafel!

  • Verhit de laatste el rijstolie in de koekenpan en voeg de zilvervliesrijst, pangasiusfilet en omelet reepjes toe. Schep af en toe om. Het is de bedoeling dat er een krokant korstje aan de rijst komt. Deze handeling duurt ongeveer een minuut of 5.
  • Voeg vervolgens het rijstmengsel toe aan het groentemengsel en schep dit goed door elkaar.

Serveren in een mooie diepe kom en smullen maar!

Wok vol groente en vis met een vleugje Bharat

 

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.