Yoghurtcake met noten en rabarber; een verrassend lekkere combi!

Yoghurtcake met noten en rabarber; een verrassend lekkere combi!

Met rabarber kun je echt een hoop lekkere dingen maken. Als bijgerecht bij de warme maaltijd, zoals compote maar zeker ook in gebak en cake. Vorige week maakte ik de Rabarber Cheesecake al voor jullie. Hebben jullie ‘m al geprobeerd? Echt super lekker!

Yoghurtcake

Vandaag heb ik een yoghurtcake gemaakt met lekker wat noten en rabarber. Echt een heerlijke combinatie. Ook deze cake met rabarber kon de goedkeuring van manlief wegdragen. Dus ook voor niet-rabarber liefhebbers is deze echt het overwegen waard.

yoghurtcake

Deze yoghurtcake is een heerlijke frisse cake met een lekkere bite!

Wat heb je nodig voor 12 – 16 plakken?

  • 100 gram Philadelphia light
  • 85 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 75 gram gehakte noten (ik gebruikte een handje amandelen, een handje pecan noten, een handje paranoten)
  • 270 gram boekweitmeel
  • 180 ml agavesiroop
  • 2 tl baking soda
  • 150 ml vers geperste sinaasappelsap
  • 300 gram fijngesneden rabarber
  •  Optioneel voor de frosting: extra Philiadelphia light, sinaasappelrasp, vanillesuiker en gehakte nootjes

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met een vochtig bakpapiertje.

Voeg de natte ingrediënten bij elkaar in een kom en roer goed door, zodat dit een egale massa wordt. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe (behalve de rabarber en de noten). Roer wederom goed door zodat het een plakkerig geheel is. Schep als laatste de noten en de rabarber door het beslag en stort dit in het cakeblik.

Bak de cake voor 45 tot 60 minuten af in het midden van de oven. De cake blijft wat vochtig van binnen. Houd de cake wel goed in de gaten. Als deze te snel kleurt naar je zin, dek dan de bovenkant af met een stuk aluminiumfolie. De cake gaart wel door, maar verkleurt niet meer.

Laat de cake afkoelen en besmeer deze eventueel met een frosting.. Ik maakte een frosting door een paar eetlepels Philadelphia light te mengen met wat sinaasappelrasp en een theelepel vanillesuiker. Smeer de frosting over de bovenkant van de cake en strooi er eventueel nog wat gehakte nootjes overheen.

Serveer!

yoghurtcake

In de koeling is deze cake een paar dagen houdbaar!

Tip:

Volg jij mij al op Facebook of op Instagram?  Zo hoef je niets meer te missen!

Tip 2:

Maak jij een van mijn recepten, laat dit dan zien op Social media! gebruik de #inestherskeuken en ik kan ‘m dan terugvinden. Doen hoor! Dat vind ik superleuk namelijk!

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.